Olvasom, hogy a Fidesz mindenképp eltörli az ingatlanadót, amennyiben azt most bevezetik. Hogy kell ezt érteni Kósa? A mindenképp azt jelenti, ha beválik akkor is?

Gondolom neked sem kell számológép ahhoz, hogy kiszámold, mennyi személyi jövedelemadót fizet jelenleg a Cozma gyilkossággal hírhedté vált Sztojka "bodzaszedő" klán, vagy a méltán "népszerű" sanyarú sorsú rokkantnyugdíjas Medveczky néni?!

Jól van ez így Kósa? Neked megfelel?

Nem lenne egy hangyányit igazságosabb, hogyha mindketten a százmilliós ingatlanjaik után fizetnének adót??

Kit akarsz ezzel a marhasággal védeni Kósa?

Ja értem, hogy te a munkát támogatnád. Elképzelem, ahogy Sztojkáék jelentkeznek a munkaközvetítőnél: "Nagy tapasztalattal rendelkező bodzaszedő állást keres. Csak legális megoldás érdekel." Tolonganának az ajánlatok!

Jó lenne, ha a Fidesz prominensei először gondolkodnának, mielőtt baromságot nyilatkoznak. Különben - szokásukhoz híven - ismét megtalálják a módszert, hogyan lehet az apátiába zuhant MSZP-s és SZDSZ-es tömegeket ismét a szavazóurnákhoz csábítani...

Szerző: Tibman  2009.05.13. 08:36 8 komment

Címkék: közélet fidesz kósa hülyemagyar ingatlanadó marhaság medveczky sztojka

A bejegyzés trackback címe:

https://napimarhasag.blog.hu/api/trackback/id/tr201118612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2009.05.13. 09:21:48

csak az a baj, apa, hogy vidéken egy 10 milliós családi ház már jómódnak számít, míg ez Pesten egy 45 nm-es panel lyuk. Ez sem igazságos.
Meg a garázs után 1%??? Egy garázs az luxus??? Álljunk akkor az utcán.
Az meg a legnagyobb vicc, hogy a nyugger nem fizet, majd az örököse. Lószart.

szocialisreflex · http://szocialisreflex.blog.hu 2009.05.13. 10:59:41

Szerintem teljesen magánál van Kósa. És nem véletlen, hogy éppen, ő nyilatkozott a Fidesztől. Azt háttérbe kerül, hogy az ingatlanadó bevezetésével "esetleg" megszűnik a kommunális adó, mely a helyi önkormányzatoknál jelentkezett mint bevétel. Tehát Bajnai az ingatlanadóval nemcsak az emberektől vesz el, hanem az önkormányzatoktól is. Központosít. Szerintem ezért nyilatkozott Kósa. Uff. Esteleges ingatlanadóval kapcsolatos háttér info: szocialisreflex.blog.hu/2009/04/24/hogyan_veszik_el_az_emberek_egyeduli_tokejet_ingatlanado

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.13. 17:02:22

@szocialisreflex: Nem tudom, hogy mire ez a hajcihő. Egy átlagos lakás esetében évi 8-10000 Ft-ról beszélnek. Miközben a személyi jövedelemadó sáveltolásával ennek többszöröse marad éves szinten az emberek zsebében. Egyszerű adóátrendezés, amivel az átlagember nem jár rosszabbul, csak az, aki nem a teljes a jövedelme után adózik. Mert a jövedelmet el lehet titkolni, de az ingatlant nem...

Kivlov 2009.05.13. 19:17:40

@Fedor: Átlagos lakás??? Hol?
Vidéki faluban 3-4 milliót ér kb ugyanaz a kaliberű lakás, ami Pesten 12-15 millió.
Vicc az egész.

Az 5let jó (mint a vizitdíjnál is jó lett volna a "használó fizessen" elv), de nem ilyen kivitelezésben. Legalábbis, ami eddig kiszivárgott belőle, az elég gáz.

+ a 2000 cm3 feletti autókat adóztatni kellene, hajókat stb.

És! Nem kell mentesség a nyuggernek sem. Ez van mindig. Bármi közteherről van szó a nyugger, a cigó, + a (kamu)minimálbéres nem fizeti. Így mindig, mindent ugyanaz a réteg fizet. Lószart. Fizessen mindenki.

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.13. 21:34:11

Ez mán csak ÍGY LÉSZEN, NA!!!

Az eltörlésben jók vagyunk.

A Vitya is megmontha....

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.13. 21:37:43

@Kivlov:

Én ráquuu....

Pesti lakinger, odébb iroda.

Vidéki ház, másutt hétvégi ház. Örökség. Volt rá "haláladó", most tovább sz sz...nak.

Gyaporodni akarunk, oszt jól fejünkre basz a miljárdos Órmány..:(

De jövel Viktor és a
TE eltörléseid !..:))

szocialisreflex · http://szocialisreflex.blog.hu 2009.05.13. 23:33:08

@Fedor: bocs, de a jövedelmed nagyrészét már így is lecsengeted járulékban, adóban, és akkor ott van még az áfa is. Az szja sáveltolás porhintés. Úgymond szuperbruttósítják az adóalapot, vagyis az is beleszámít az adóalapodba, amit a munkahelyed befizet utánad járulékokat meg miegymást. Errós is olvashatsz itt: szocialisreflex.blog.hu/2009/04/23/szja_vs_afa
süti beállítások módosítása