Múltkor már megemlékeztem a Provident Zrt. úgynevezett (magukat nevezik így) "károsultjairól" és szószólójukról Karsai Józsefről. Akkor nem ejtettem szót Mali Zoltánról, a másik szószólóról, ami utólag nézve komoly mulasztás volt, dehát ő gondoskodott róla nehogy a feledés homályába vesszen:

"Feljelentette a Provident Zrt.-t a rendőrségen Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere a büntető törvénykönyv vasárnap óta hatályos módosítása alapján - írta kedden az Új Dunántúli Napló. A dél-baranyai Ormánságban uzsora elleni harcot hirdető községvezető szerint a gyorskölcsönt folyósító pénzügyi szolgáltató tevékenysége kimeríti az uzsorabűncselekmény tényállását. Közben az adósok egy része pertársaságot alakított, és polgári peres eljárásokban kéri a hitelszerződések semmissé nyilvánítását - olvasható a baranyai napilapban."

 

Mi is történt az elmúlt poszt óta? Hoztak egy rendelkezést, hogy uzsorásnak lenni bizony csúnya dolog és büntetendő. Ezzel nem is lenne semmi gond, ha nem felejtették volna el meghatározni, hogy mi is számít már pontosan uzsorának és mi az ami még csak egyszerűen magas kamattal nyújtott hitel.

Szerintem ha azt mondták volna, hogy mondjuk 100% THM a limit nem szól senki egy mukkot se. De nem, ez itt Magyarország kérem szépen, a regula úgy szól, hogy "nem szabad kihasználni a nehéz sorsú emberek rossz anyagi helyzetét" munkát adva ezzel a döntőbíróságoknak az elkövetkezendő év(tized)ekre.

De persze az igazi csemege ebben a hírben nem ez. Szóljunk hát néhány szót a hitelszerződések semmissé nyílvánításáról. Ilyen kérem már létezik, úgy hívják, hogy előtörlesztés. A semmissé nyílvánításnak úgyanis szerintem úgy kellene kinéznie, hogy valaki (pl. bíróság) eldönti, hogy a Provident által meghatározott kamat uzsorának számít-e vagy sem (tegyük fel, hogy igen), ez esetben a hitelszerződés semmis, tehát a hitel egyösszegben visszajár a hitelfolyósítónak.

Kopp.

Várok egy kicsit, amíg a károsultaknak is leesik a tantusz és abbahagyják a dehát, dehát én úgy gondoltam, hogy ne kelljen visszafizetni jellegű mondandójukat...

Bizony, bizony, a semmissé nyilvánítás NEM azt jelenti, hogy a pénzt nem kell visszaadni. Csak azt, hogy a hitelszerződés volt érvénytelen.

Ja hogy a pénz már nincs meg??? Hát akkor gond van barátom!

De azért ne búsulj. Esetleg kérdezd meg Mali Zolit vagy Karsai Józsit, hátha ad kölcsön. A két szép szemedért, alacsony THM-re. Közpénzből, barátilag.

Nos, most hogy kicsit rendet tettünk a fejekben, tegye meg valaki, hogy eljuttatja ezt az írást a károsultakhoz. Hátha rögtön feleződik a számuk.

 

 

Szerző: Tibman  2009.03.03. 09:48 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: hitel képviselő hülyemagyar felelőtlen törlesztőrészlet karsai józsef provident mali zoltán uzsora pénzügyi analfabéta

A bejegyzés trackback címe:

https://napimarhasag.blog.hu/api/trackback/id/tr29977009

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ...még a vak is látja... 2009.03.05. 09:43:28

provideo, provide, providi, provisum = előrelát, gondoskodik, biztosítDurva baltavágásokkal három csoportra osztanám a providenthiteleseket: 1.)  aki tudta, mibe megy bele, és mégis belement, mert vagy nem volt más lehetősége, vagy nem okoz neki gond…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása