Maximum két évre a lakáshitelek törlesztésének egy részét átvállalja az állam azoktól, akik önhibájukon kívül elvesztették állásukat - mondta el a kormányszóvivő a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

szól az MTI rövid híre.

Miért is örülök én ennek?

Előszöris örülök, hogy Budai Bernadett ájulása után ilyen hamar visszatért. A hölgy azon kívül, hogy egy szimpatikus jelenség számomra már azért jóponttal indul, mert ő váltotta a teszkó gazdaságos brünhildát.

Másrészt az elmúlt napok hiradásaiban megjelent találgatások alapján nem kicsit nyomasztott a gondolat, hogy már megint az én adómból fogják kisegíteni a pénzügyi analfabétákat. Úgy néz ki végre valami jó is van a válságban, erre már ugyanis nincs pénz...

Azt hiszem senkinek nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy az elmúlt években felvett hitelek egy (nem elhanyagolható) része nem volt feltétlenül elengedhetetlen. Elvégre mennyivel jobban lehet dicsekedni a haveroknak egy újépítésű wellness-fitness kécóval, mint egy lakótelepi panellel, az Audi is jobban mutat a garázsban, mint egy használt suzuki, hát vették fel honfitársaink a hitelt halomra, majdcsak lesz valahogy. Hát lett.

Dupla törlesztőrészlet, ugrásszerűen megnőtt kamatok és persze az ilyenkor szokásos döbbenet:

"hát erre nem lehetett számítani..."
"ki gondolta volna ezt?!" 

Hát te nem azt látjuk. De mégis mekkora válság és hány forintos svájci frank árfolyam kell ahhoz, hogy először feltedd magadnak a kérdést: lehet, hogy mégiscsak addig kellett volna nyújtózni, míg a takaró ér?

Tudom én, beleszokott a hátsód a design kanapéba, az Audi bőrülésébe elvégre az neked jár. Mert megérdemled.

Hát egy frászt barátom. Csak olyan sokáig hazudtad magad felső-középosztálybelinek, amíg a végén te is elhitted, hogy az vagy.

Ezúton köszönöm Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és stábjának, hogy végre tényleg csak annak segítenek, aki rászorul és nem az én becsületesen megkeresett adóforintomból segítik ki a saját felelőtlenségükből bajba került embereket. Itt volt az ideje, hogy végre egyszer ne az járjon rosszabbul, aki gondolt a jövőre és nem csak a mának élt.

Itt volt az ideje annak is, hogy a felelőtlen ember végre egyszer szembesüljön saját felelőtlenségének eredményével.

Mikor fogjuk fel már végre, hogy annak a rendszernek már vége, ahol az állam folyamatosan fogja az állampolgár kezét?!

Emlékszünk? Együtt buktattuk meg!

Szerző: Tibman  2009.02.12. 09:38 3 komment · 2 trackback

Címkék: gyurcsány hitel válság adó felelőtlen törlesztőrészlet hitelfrász pénzügyi analfabéta

A bejegyzés trackback címe:

https://napimarhasag.blog.hu/api/trackback/id/tr68938498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 200.62.231.46 2018.01.16. 03:55:43

Magyarok az Isonzónál képregénypályázat - A Nagy Háború

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.12. 18:26:56

A könnyű pénz csábításaSok mindenkit felháborítanak azok a cégek (köztük engem), amelyek 3-400 %-os kamatra adnak kölcsönt rászorulóknak, és persze ezt úgy reklámozzák, hogy a világ természetesebb dolga, ha új tévédet, vagy az unokák ajándékát íly módon v…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VR6 2009.02.12. 12:51:14

A magyar - bármelyik életkori szinten - csak akkor tanul valamiből, ha rajta csattan az ostor. Ehhez pedig fel kell venni a hitelt, mert elhitte mindenki, hogy ő megteheti, hogy új kocsival mászkál és új lakásban lakik. Aztán közben meg nem is.
Amúgy nem értem miért nem segítjük ki a lottó, totó és egyéb szerencsejátékok veszteseit is, elvégre ők sem tudhatták, hogy ez lesz...

Delinquent 2009.02.12. 20:25:30

A hir helyesen igy szol:

Maximum két évre a lakáshitelek törlesztésének egy részét átvállalják a rendes adófizetők azoktól, akik önhibájukon kívül elvesztették állásukat - mondta el a kormányszóvivő a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.02.17. 11:40:15

ja, ez az igazi piacbarát gondolkodás.
aki "felelőtlen", haljon meg. remélem rád is lecsap az isteni kapitalista igazságszolgáltatás, ha egyszer hibázol.
süti beállítások módosítása