Lássuk mit lehet kezdeni egy társadalmi csoporttal, melynek van egy elkanászodott kisebbsége. 

Tegyük föl, hogy a magyarok egy része lopni jár át Ausztriába (puszta kitaláció:).

Valószínűleg nagyon sértve érezném magam, ha a lopások megakadályozására az osztrák hatóságok lezárnák a határt (én is tiltakoznék Brüsszelben).

Felháborító lenne, ha külön rendőri egységet szerveznének a magyar rendszámú kocsik levadászására, gyorshajtásért való megbüntetésére, miközben a "burgeszek" 180-al vígan repesztenek el mellettünk. 

Nagyon sértő lenne, ha minden boltba kitennék a "Magyar, ne lopj!" feliratot.

DE: 

Valószínűleg nem sértődnék meg, ha egy közúti ellenőrzésen az osztrák rendőr felnyittatja a csomagtartót és ha nem talál benne semmi gyanúsat jó utat kíván és elenged. Nem jelenteném fel a rendőrt rasszizmusért, mondván pusztán a magyar rendszám miatt állított meg és valószínűleg az osztrák rendőrt sem rúgnák ki ezért az akcióért. 

Feltehetőleg azért sem rohannék Brüsszelbe, ha az osztrák állam pénzügyi segítséget nyújtana a magyar határ közelében lévő boltosoknak, hogy mindenhova biztonsági kamerát szerelhessenek föl. 

Nem valószínű, hogy a lopások megakadályozására azt tartanám a legjobb megoldásnak, ha az osztrák állam pénzügyi segítséget nyújtana a magyarnak, a magyarok kulturális és szociális felzárkóztatására. 

És valószínűleg azon sem sértődnék meg (sokkal inkább elszomorítana), ha az osztrák rendőrkapitány és a híradások megemlítenék, hogy a legutóbbi bolti lopások elkövetői magyarok voltak.

Megérteném, és nagyon égne a pofám. Azok helyett a magyarok helyett is, akik tényleg lopni járnak át.

Szerző: Tibman  2009.02.09. 16:12 1 komment

Címkék: politika magyar közélet bűnözés ausztria rendőrség cigány lopás kisebbség osztrák jogvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://napimarhasag.blog.hu/api/trackback/id/tr54932596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VR6 2009.02.12. 12:49:07

Mondjuk egy kisebbség által sok ember rettegésben való tartása nem hasonlítható egy bolti lopáshoz, még ha most mind a kettő fiktív is.
süti beállítások módosítása