Akit még az előző poszt sem győzött meg arról, hogy fegyvert ember kezébe nem adunk, annak álljon itt pár kitalált hír 2011-ből:

"Fegyveres összetűzés Alsóbürgözdön

Egy 46 éves helyi postás, K. Istvánné az áldozata a tegnap történt fegyveres incidensnek. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy egy helyi férfi betörőnek nézte a kertjébe betérő 3 gyermekes asszonyt, aki a férfi nyugdíját jött kézbesíteni, ezért a nála önvédelemből legálisan tartott fegyverrel egy célzott lövést adott le a sértettre. Az asszony a helyszínen életét vesztette.

A férfi sajnálja a történteket és gyenge látására hivatkozik, valamint,hogy tettét gyógyszerek és pszichés sokk hatása alatt követte el."

 

"Lövöldözés Hátsótotoján

Halált okozó testi sértés gyanújával vették őrizetbe L. Rómeó helyi lakost, aki egy közvélemény kutató cég alkalmazottját sebesítette meg halálosan, amikor az munkáját végezte. Az eset körülményeit szakértők vizsgálják.

A feltételezett elkövető jogos védelemre hivatkozik valamint arra, hogy fegyverét jogszerűen tartotta magánál ezért nem tartja magát vétkesnek. Szerinte a sértett megtévesztő magatartása okozta a sajnálatos incidenst."

 

És végül egy szintén elképzelt hír 2009-ből:

"Három veszprémi kézilabdázó halt meg egy helyi szórakozóhely mellett történt lövöldözésben. Az eset körülményeit egyelőre vizsgálják, annyit tudni, hogy már a szórakozóhelyen belül verekedés tört ki, majd az elkövetők az utcán fegyvert rántottak és tüzelni kezdtek a kézilabdásokra. A kiérkező mentők már egyikük életét sem tudták megmenteni.

Most érkezett a hír, hogy az osztrák A2-es autópályán is lövöldözés tört ki, úgy tudjuk az eset összefüggésbe hozható a veszprémi kézilabdázók elleni támadással, az elkövető ugyanis alaposan gyanusítható azzal, hogy részt vett a veszprémi lövöldözésben is. A tettesek a helyszínről elmenekültek, ellenük nemzetközi elfogatóparancs van érvényben."

 

Na akkor  most fussunk neki mégegyszer:

 

Szerző: Tibman  2009.03.11. 09:24 2 komment

Címkék: hírek jog közélet rendőrség fegyver hülyemagyar felelőtlen fegyverhasználat elképzelt

A bejegyzés trackback címe:

https://napimarhasag.blog.hu/api/trackback/id/tr30995355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gr@yer 2009.03.11. 21:25:54

Hát ekkora baromságot is rég hallottam. Ahoz valaki fegyvert használhasson át kel mennie egy látásvizsgálaton.

Tudatmódosító szerek hatása alatt álló ember nem használhat lőfegyvert.

Több embert ölnek meg konyhakéssel mint akár illegálisan akár legálisan tartott fegyverrel.

Nem hiszem hogy az a kör amelyik elkövette a veszprémi gyilkosságot rá lenne szorulva a legálisan tartható fegyverekre.

Konklúzió: ekkora baromságot is rég hallottam. (Na jó talán nem olt az olyan régen)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.11. 23:12:40

@Gr@yer: "Tudatmódosító szerek hatása alatt álló ember nem használhat lőfegyvert."

Elvileg... De persze a tudatmodósító szereket pont arról lehet megismerni, hogy befolyásolják az ítélőképességet...
süti beállítások módosítása